dissabte, 28 de gener del 2017

Conferència Institut Giola

Conferència: Què és avui la filosofia?

Dr. Gonçal Mayos Solsona

Dr. Gonçal Mayos Solsona


dimecres 1 de febrer a les 12:40 hores a la Biblioteca de l'Institut




Organitza: Departament de Ciències Socials


El proper dimecres el Dr. Gonçal Mayos Solsona professor titular d'Història de la filosofia de la Universitat de Barcelona, visita l'Institut Giola i farà una xerrada per als alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que porta com a títol: Què és avui la filosofia?

El professor Gonçal Mayos Solsona (Vilanova de la Barca, 1957) és filòsof, assagista i professor de la Universitat de Barcelona. Especialitzat en pensadors moderns com Nietzsche, Hegel, Herder, Kant, Hölderlin, D'Alembert, el Marquès de Sade..., ha evolucionat vers l'estudi dels grans moviments moderns (Racionalisme, Il·lustració, Romanticisme, Filosofies de la sospita...) i la seva influència contemporània fins a la postmodernitat. El 1992 va rebre el Premi Prat de la Riba pel seu treball Entre lògica i empíria. Claus de filosofia hegeliana de la història.

Anticipant-se a les tendències postdisciplinars actuals, Mayos va encunyar el terme macrofilosofia per a caracteritzar les seves anàlisis globals, interdisciplinars i de procesos de llarga duració. Autor de nombrosos llibres i articles, dirigeix OPEN-PHI (Open Network for Postdisciplinarity and Macrophilosophy) i codirigeix GIRCHE - Grup Internacional de Recerca "Cultura, Història i Estat". Administra el blog MacroMayos i la seva pàgina personal de la web universitària on col·labora.

Actualment presideix el Liceu de Filosofia Joan Maragall i és el vocal primer de la Junta directiva de l'Ateneu Barcelonès des de 2014.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.